top of page

Wandelen, fietsen, Vespaverhuur, huifkarrentocht en meer in regio Lichtervelde

WAT TE DOEN ROND ONZE B&B IN LICHTERVELDE?

Wandelen en fietsen

De Huwynsbossen in Lichtervelde (35 ha) vormen een weelderige groene long in een eerder natuurarm gebied, waar fervente fietsers, wandelaars en ander natuurleven hun hart kunnen ophalen. Ontdek het Margrietenpad, dat begint op de parking en waar je 2 km lang een frisse neus kunt ophalen. Of betreed de uitgestrekte Heihoekwandelroute van 8,5 km te midden van een feeëriek glooiend landschap. Ruiters en mountainbikers kunnen zich uitleven op een ruiterpad en mountainebikepad. De kleinsten kunnen dan weer naar hartenlust rennen in het speelbos ‘De Elf Gemeten’. In de Ridderstraat, vlakbij het bos, vind je een fietsparking en een leuke picknickplek.

Wandelen en fietsen

De kaart voor de gemeentelijke kapelroute is enkel verkrijgbaar op het gemeentehuis van Lichtervelde De andere kaarten kan je bemachtigen op het gemeentehuis of via de online webshop van Westtoer.

Fietsen

  • Wastineroute (50 km)

  • WK 2007 mountainbikeroute

  • Fietsnetwerkkaarten Brugse Ommeland, Westhoek, De Kust en Leiestreek

  • Fietsnetwerkbox met de vier fietsnetwerkkaarten

  • Gemeentelijke kapelroute (32 km)

Wandelen

  • Heihoekwandelpad (8,5 km)

Varia

  • Groenhoveruiterroute (23 km)

Zuivelhoeve artisanaal ijs De Bossneppe

De Bossneppe, in het zuiden van Lichtervelde, ligt verscholen tussen weiden en akkerbouwvruchten, ver weg van industrie, drukke autostrades en het jachtige stadsleven. De Bossneppe herbergt een rijkelijke fauna en flora en bevindt zich 45 meter boven de zeespiegel. Hierdoor aanschouw je een magnifiek panorama over de streek, de moeite waard! In De Bossneppe proef je van heerlijk artisanaal ijs of een uitgebreid kaasassortiment.

Artisanaal ijs

Bowling

Zin in een gezellig partijtje bowling in de omgeving? Dat kan ook!
Oefen je strikes in 
www.torhoutbowlingcenter.be of www.bowlingdering.be.

Bowling

Vespaverhuur Lichtervelde

Lichtervelde... ‘temiddn in West-Vloandern’... het uitgelezen vertrekpunt om het platteland te ontdekken! Waarom dit niet doorkruisen op een Vespa? Alleen of samen, in het gezelschap van vrienden of familie, … Het wordt vast en zeker een onvergetelijke belevenis! Je kan je eigen traject afleggen of kiezen voor een uitgestippelde route met gps. De Vespa’s nemen je in alle comfort mee op avontuur langs landelijke wegen en dorpen richting Brugge, Tielt, Diksmuide, Ieper, Kortrijk, … onderweg kom je heel wat bezienswaardigheden tegen, maar je kan net zo goed genieten van de rust van de ‘boerenbuiten’.

Huifkarrentocht

Je weekend, feestje of ander evenement in een heel andere dimensie beleven? Heb je al eens aan een huifkarrentocht of koetstocht gedacht? Feestvervoer Cloet komt naar u toe met paard en kar om je communiefeest, jubileum, verjaardagsfeest, pensioenviering, daguitstap, schoolactiviteit, familiefeest, verrassingsfeest, bedrijfsfeest, event of opendeurdag feestelijk te vieren. Zowel jong als oud beleeft de tijd van zijn leven! De huifkarren zijn volledig overdekt en toegankelijk voor rolstoelen. Ook een paardentram kan voor elke gelegenheid gehuurd worden.

Café-restaurant in de omgeving

  • Café De Wolf

  • Buitengewoon in Koolskamp

  • Hazeveld in Ardooie

bottom of page